Τμήμα Εξυπηρέτησης Σπουδαστών

Σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Σπουδαστών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ!
Τμήμα Εξυπηρέτησης Σπουδαστών - ευδόκιμος
Σκοπός του Τμήματος Εξυπηρέτησης Σπουδαστών είναι να ικανοποιούνται άμεσα τα ζητήματα των σπουδαστών του Ομίλου.


Πριν επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Σπουδαστών, αναζητήστε τη λύση στο ζήτημά σας διαβάζοντας τις ερωτήσεις και απαντήσεις που ακολουθούν. Αν το ζήτημά σας δεν βρίσκεται παρακάτω, στείλτε μας email στο support@evdokimos.edu.gr. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετούμε τα αιτήματά σας αυθημερόν! Θυμηθείτε ότι το τμήμα εξυπηρέτησης σπουδαστών δεν λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες.

Η εξ αποστάσεως (Online) παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται με τους παρακάτω δύο τρόπους:

Α. Με σύγχρονη τηλεκατάρτιση
Με τη σύγχρονη τηλεκατάρτιση, παρακολουθείτε τα μαθήματα με τον υπολογιστή σας από τον δικό σας χώρο ζωντανά, ενεργά, διαδραστικά και σε πραγματικό χρόνο (real time). Συγκεκριμένα, με την σύγχρονη τηλεκατάρτιση βλέπετε και σας βλέπουν, ακούτε και σας ακούν οι καθηγητές αλλά και οι υπόλοιποι σπουδαστές της τάξης σας, ώστε να συμμετέχετε ενεργά, σε πραγματικό χρόνο και να αλληλεπιδράτε μεταξύ σας.


Β1. Με ασύγχρονη τηλεκατάρτιση
Με την ασύγχρονη τηλεκατάρτιση παρακολουθείτε τα μαθήματα του δικού σας τμήματος σε διαφορετική μέρα ή ώρα από αυτή που έγιναν. Σας έτυχε κάτι έκτακτο και χάσατε ένα ή και περισσότερα μαθήματα; Συνδεθείτε με τον υπολογιστή σας στην αίθουσα που έγινε το μάθημα ή τα μαθήματα που χάσατε από το δικό σας τμήμα και παρακολουθήστε τα σε βίντεο όποτε και όσες φορές θέλετε! Επίσης, με την ασύγχρονη τηλεκατάρτιση ξαναδείτε τα προηγούμενα μαθήματά σας όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!


Β2. Με ασύγχρονη τηλεκατάρτιση (για σεμινάρια που διεξάγονται στη πιστοποιημένη πλατφόρμα τηλεκατάρτισης Moodle)
• Οι σπουδαστές ξεκινούν άμεσα και μελετούν σε μέρες και ώρες που επιλέγουν οι ίδιοι.
• Η ασύγχρονη τηλεκατάρτιση περιλαμβάνει πρόσβαση στο επιμορφωτικό υλικό του αντικειμένου με τη μορφή e-books, επιστημονικών δημοσιεύσεων, ερευνητικών εργασιών, άρθρων και παρουσιάσεων με τη μορφή ppt, βιντεομαθημάτων κ.α.

Τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά εξ αποστάσεως.

Α. Για τα επιμορφωτικά προγράμματα
Δυνατότητα πρόσβασης στα βιντεοσκοπημένα μαθήματα και στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης, θα έχετε έως και 6 μήνες από την ημερομηνία του τελευταίου μαθήματος. Κατόπιν της παρέλευσης της προηγούμενης διάρκειας, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης και κατά συνέπεια στο εκπαιδευτικό υλικό και τα βίντεο των μαθημάτων. Οι σπουδαστές που επιθυμούν να διατηρήσουν την πρόσβασή τους πέρα των 6 μηνών, θα πρέπει να ξαναγραφτούν σε νέο τμήμα (με τις τρέχουσες χρεώσεις και προσφορές) επειδή το εκπαιδευτικό υλικό και τα βίντεο των μαθημάτων, διαγράφονται μετά την παρέλευση των 6 μηνών.

Β. Για τα τρίωρα σεμινάρια
Τα βίντεο όλων των τρίωρων αυτοτελών σεμιναρίων θα παραμείνουν προσβάσιμα μέχρι και έξι μήνες από την ημερομηνία διεξαγωγής τους. Μετά από το διάστημα αυτό, τα βίντεο δε θα είναι πλέον προσβάσιμα.

Γ. Για σεμινάρια που γίνονται αποκλειστικά ασύγχρονα
Δυνατότητα πρόσβασης στο σεμινάριο, θα έχετε έως και 6 μήνες από την ολοκλήρωση του σεμιναρίου. Κατόπιν της παρέλευσης της προηγούμενης διάρκειας, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης.

Α. Για τα ατομικά μαθήματα:
Ξεκινάτε τα μαθήματά σας αμέσως μετά την κράτησή σας.


Β. Για τα ομαδικά μαθήματα έχετε τις παρακάτω επιλογές:

Β1. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα σε τμήμα το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη:
Επιλέγοντας να ενταχθείτε σε τμήμα το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, παρακολουθείτε βιντεοσκοπημένα τα μαθήματα που έχετε χάσει και συνεχίζετε κανονικά την φοίτησή σας στο τμήμα {δια ζώσης (στις εγκαταστάσεις μας) ή εξ αποστάσεως (με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη παρακολούθηση)}. Με αυτή την επιλογή, κερδίζετε χρόνο, αφού ολοκληρώνετε την παρακολούθηση του τμήματος γρηγορότερα.

Β2. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα σε νέο τμήμα:
Επιλέγοντας να ενταχθείτε σε νέο τμήμα, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Αν μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί νέα ομάδα για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα σε ομαδικό τμήμα, σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!

Δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας.

Υπάρχει μόνο κατώτερο όριο ηλικίας και συγκεκριμένα:
• Για τα επιμορφωτικά προγράμματα – Ο σπουδαστής θα πρέπει να έχει κλείσει τα 18 έτη
• Για τα σεμινάρια – Ο σπουδαστής θα πρέπει να έχει κλείσει τα 18 έτη
• Για τα μαθήματα στις ξένες γλώσσες – Ο σπουδαστής θα πρέπει να έχει κλείσει τα 18 έτη (τα μαθήματα που προσφέρουμε στις ξένες γλώσσες αφορούν προς το παρόν μόνο τους ενήλικες)
• Για τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών – Ο σπουδαστής θα πρέπει να έχει κλείσει τα 18 έτη (τα μαθήματα που προσφέρουμε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αφορούν προς το παρόν μόνο τους ενήλικες)
• Για τα μαθήματα τραγουδιού: Ο σπουδαστής θα πρέπει να έχει κλείσει τα 16 έτη
• Για τα μαθήματα μονωδίας: Ο σπουδαστής θα πρέπει να έχει κλείσει τα 16 έτη
• Για τα μαθήματα σε πνευστά μουσικά όργανα: Ο σπουδαστής θα πρέπει να έχει κλείσει τα 8 έτη
• Για όλα τα υπόλοιπα μουσικά όργανα: Ο σπουδαστής θα πρέπει να έχει κλείσει τα 4 έτη

Α. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα
• τα σεμινάρια
• τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Για τα παραπάνω μαθήματα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε βιβλία. Οποιοδήποτε επιμορφωτικό υλικό (power point, σημειώσεις, βίντεο, παραπομπές κλπ) σας προσφέρονται απολύτως Δωρεάν.


Β. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα μουσικής
• τα μαθήματα στις ξένες γλώσσες

Για τα παραπάνω μαθήματα, θα χρειαστεί να αγοράσετε βιβλία, για τα οποία θα σας ενημερώσει ο καθηγητής σας στο πρώτο μάθημα.

Το επιμορφωτικό υλικό είναι συμπληρωματικό και δεν αποτελεί αποκλειστικό μέσο επιμόρφωσης, αλλά βοηθητικό. Για αυτό το λόγο δεν παραχωρούμε στους σπουδαστές επιμορφωτικό υλικό χωρίς να παρακολουθήσουν τα αντίστοιχα σεμινάρια.

Α. Με ανάρτηση του ζητήματος-ερωτήματός σας στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης:
• Μεταβείτε στην ομάδα σας στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης
• Επιλέξτε “Νέο Θέμα”
• Συμπληρώστε τον τίτλο του θέματος και το σώμα κειμένου


Β. Μέσω του e-mail του διδάσκοντα:
Μπορείτε να βρείτε το e-mail του διδάσκοντα στις αρχικές πληροφορίες της ομάδας σας. Δείτε την εικόνα


Γ. Για τα σεμινάρια σύντομης διάρκειας:
Μπορείτε να δείτε το e-mail του επιστημονικού υπεύθυνου του σεμιναρίου μέσα από την ενότητα Πληροφορίες σεμιναρίου της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης

Αφού κάνετε κλικ στον τίτλο του μαθήματος που σας ενδιαφέρει, θα δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το μάθημα καθώς και το κόστος του.

Στην περίπτωση που γραφτείτε σε δύο οποιαδήποτε μαθήματα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ, κερδίζετε έκπτωση 10% στα δίδακτρα και για τα δύο μαθήματα!

Ασφαλώς και θα έχετε έκπτωση! Ενημερωθείτε αναλυτικά από τον σύμβουλο σπουδών που μιλήσατε όταν κάνατε την εγγραφή σας.

Τι είναι τα εκπτωτικά κουπόνια;
Τα εκπτωτικά κουπόνια είναι χρήματα που κερδίζετε κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ενός μαθήματος από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ, ώστε να τα εξαργυρώσετε για να παρακολουθήσετε ένα άλλο μάθημα της επιλογής σας.

Τα εκπτωτικά κουπόνια μπορούν να τα κερδίσουν όλοι οι σπουδαστές;
Τα εκπτωτικά κουπόνια τα κερδίζουν όλοι οι σπουδαστές, αρκεί να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως πχ. να είναι συνεπείς στις καταβολές των διδάκτρων τους ή να επιθυμούν να παρακολουθήσουν ένα ακόμα μάθημα κλπ.

Τα εκπτωτικά κουπόνια ισχύουν για όλα τα μαθήματα;
Ισχύουν για ένα ή και περισσότερα ομαδικά μαθήματα που θα επιλέξετε να παρακολουθήσετε στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ συνολικής διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων μηνών. Για παράδειγμα, μπορείτε να εξαργυρώσετε τα κουπόνια για να παρακολουθήσετε ένα ομαδικό μάθημα (πχ ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα, ένα σεμινάριο, ή μία τάξη μαθημάτων Αγγλικών) τετράμηνης ή εξάμηνης ή δωδεκάμηνης διάρκειας κλπ.

Αυτή την περίοδο έχω επιβαρυμένο πρόγραμμα και δεν μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματα της επιλογής μου. Μπορώ να τα παρακολουθήσω αργότερα;
Μπορείτε να εξαργυρώσετε τα εκπτωτικά κουπόνια για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα της επιλογής σας, όποτε θέλετε και σε διάστημα ενός ολόκληρου χρόνου (12 μηνών) από την ημερομηνία που θα τα αποκτήσετε!

Μπορώ να μεταβιβάσω τα εκπτωτικά κουπόνια σε κάποιο γνωστό ή φίλο μου;
Μπορείτε να μεταβιβάσετε τα εκπτωτικά κουπόνια σε όποιο πρόσωπο επιθυμείτε!

Μπορείτε να καταθέσετε τα δίδακτρά σας ή να κάνετε μεταφορά μέσω e-banking σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς (το όνομα δικαιούχου είναι: Φίλιππος Χαλκιόπουλος):

Τράπεζα Πειραιώς:
Αριθμός λογαριασμού: 50 6710 2529 257
Αριθμός Λογαριασμού IBAN: GR31 0172 0670 0050 6710 2529 257 (SWIFT CODE (BIC): PIRBGRAA)

Εθνική Τράπεζα:
Αριθμός λογαριασμού: 06800317718
Αριθμός Λογαριασμού IBAN: GR5101100680000006800317718 (SWIFT CODE (BIC): ETHNGRAA)

Τράπεζα Eurobank:
Αριθμός λογαριασμού: 00260353830200640925
Αριθμός Λογαριασμού IBAN: GR4402603530000830200640925 (SWIFT CODE (BIC): ERBKGRAA)

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης, δηλαδή δε σας ανοίγει η αντίστοιχη σελίδα όταν πατάτε πάνω στον σύνδεσμο της πλατφόρμας, ακολουθήστε τις παρακάτω ενέργειες:

1. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος ενσύρματα (με καλώδιο ethernet) στο διαδίκτυο.

2. Δοκιμάστε να ανοίξετε τον σύνδεσμο της πλατφόρμας σε άλλον περιηγητή. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε τον περιηγητή Chrome για τη σύνδεσή σας στην πλατφόρμα, δοκιμάστε να ανοίξετε τον σύνδεσμο της πλατφόρμας από Mozilla, ή Opera ή Internet Εxplorer ή κάποιον άλλο περιηγητή.

3. Ελέγξτε τον σύνδεσμο της πλατφόρμας που υπάρχει στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης:
Ο σύνδεσμος θα πρέπει να έχει τη μορφή https://… και όχι τη μορφή http://…
Σε περίπτωση που ο σύνδεσμος της πλατφόρμας είναι τύπου http://… , τότε προσθέστε ένα s στον σύνδεσμο ώστε να έχει τη σωστή μορφή: https://…

Η αποστολή απαντητικού e-mail για την ένταξή στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης δε γίνεται απαραίτητα την ίδια στιγμή που μας το στέλνετε αλλά γίνεται καθολικά για όλους τους σπουδαστές μας που έχουν κάνει αίτημα για ένταξη στην κοινότητα της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης και ολοκληρώνεται μέχρι και μία εβδομάδα πριν την έναρξη του τμήματός τους.

Αν δεν έχετε λάβει το απαντητικό e-mail για την ένταξή σας στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης μέχρι και μία εβδομάδα πριν την έναρξη του τμήματός σας, τότε:

1. Ελέγξτε τον φάκελο των ανεπιθύμητων e-mail (spam) στο πρόγραμμα διαχείρισης της αλληλογραφίας σας. Μπορεί το e-mail που σας έχουμε στείλει να έχει πάει στα ανεπιθύμητα (spam).

2. Ελέγξτε τον κάδο (στον οποίο καταλήγουν τα email όταν διαγράφονται) στο πρόγραμμα διαχείρισης της αλληλογραφίας σας. Μπορεί το e-mail που σας έχουμε στείλει να έχει πάει στον κάδο.

3. Είναι πιθανό το Antivirus σας, να μπλοκάρει τα e-mail που σας στέλνουμε. Ρυθμίστε κατάλληλα το Antivirus σας ώστε να λαμβάνετε e-mail από Domain που δεν είναι επικίνδυνα (όπως τα δικά μας).

1. Το link για την σύνδεσή σας στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης θα το βρείτε στο επιβεβαιωτικό e-mail ένταξης στην κοινότητα της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης που σας στείλαμε κατά την εγγραφή σας στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης, κάνοντας κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο.

2. Συνδεθείτε στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης επιλέγοντας έναν από τους παρακάτω συνδέσμους (ανάλογα με το μάθημα που παρακολουθείτε)
Για την πλατφόρμα τηλεκατάρτισης του Κέντρου Σεμιναρίων Αθηνών πατήστε ΕΔΩ
Για την πλατφόρμα τηλεκατάρτισης του Ωδείου Όπερα Αθηνών πατήστε ΕΔΩ
Για το Moodle πατήστε ΕΔΩ

Ο μόνος λόγος που δεν μπορείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης είναι η λανθασμένη καταχώρηση του username ή/και του κωδικού σας. Επομένως δοκιμάστε τις παρακάτω ενέργειες:

Αποφύγετε το Copy-Paste του username και τον κωδικού σας από το e-mail που σας έχουμε στείλει διότι πολλές φορές μπορεί να συμπεριληφθούν στο Copy και κενά τα οποία αναγνωρίζονται ως ψηφία.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει σωστά το username και τον κωδικό σας:
Δεν πρέπει να έχετε προσθέσει κενά στο username και τον κωδικό σας (τα κενά αναγνωρίζονται ως ψηφία).
Προσέξτε την εναλλαγή κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων.
Προσέξτε την εναλλαγή γλώσσας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή γλώσσα για την πληκτρολόγηση των γραμμάτων.

Σε περίπτωση που έχετε χάσει τους κωδικούς σας για την πλατφόρμα τηλεκατάρτισης και δε μπορείτε να συνδεθείτε:

1. Αναζητήστε στα e-mail σας το επιβεβαιωτικό e-mail που σας είχαμε στείλει κατά την εγγραφή σας στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης. Σε εκείνο το e-mail μπορείτε να βρείτε το username και τον κωδικό σας.

2. Εάν έχετε χάσει το επιβεβαιωτικό e-mail που σας είχαμε στείλει, στείλτε μας e-mail στο support@evdokimos.edu.gr

Ο μόνος λόγος που δεν μπορείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης είναι η λανθασμένη καταχώρηση του username ή/και του κωδικού σας. Επομένως δοκιμάστε τις παρακάτω ενέργειες:

Αποφύγετε το Copy-Paste του username και τον κωδικού σας από το e-mail που σας έχουμε στείλει διότι πολλές φορές μπορεί να συμπεριληφθούν στο Copy και κενά τα οποία αναγνωρίζονται ως ψηφία.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει σωστά το username και τον κωδικό σας:
Δεν πρέπει να έχετε προσθέσει κενά στο username και τον κωδικό σας (τα κενά αναγνωρίζονται ως ψηφία).
Προσέξτε την εναλλαγή κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων.
Προσέξτε την εναλλαγή γλώσσας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή γλώσσα για την πληκτρολόγηση των γραμμάτων.

Όταν συνδέεστε κανονικά στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης με τους κωδικούς σας και μεταβαίνετε στην “Κοινότητα σπουδαστών και καθηγητών” θα πρέπει να σας εμφανίζεται η υποκατηγορία “τμήματα” (όπως στην εικόνα). Άν δεν σας εμφανίζεται η υποκατηγορία “Τμήματα” στείλτε μας e-mail στο support@evdokimos.edu.gr

Οι σύνδεσμοι για τα βίντεο των μαθημάτων σας, ανεβαίνουν στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης με την έναρξη του μαθήματος σας. Για να δείτε το βίντεο του μαθήματός σας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Συνδεθείτε με τους κωδικούς σας στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης.
2. Πατήστε τον σύνδεσμο “Κοινότητα σπουδαστών και εισηγητών του Κέντρου Σεμιναρίων Αθηνών” ή “Κοινότητα σπουδαστών και καθηγητών του Ωδείου Όπερα Αθηνών” (ανάλογα σε ποια πλατφόρμα τηλεκατάρτισης είναι η ομάδα σας).
3. Επιλέξτε τα “Τμήματα”
4. Στην υποκατηγορία αυτή θα εμφανίζεται η ομάδα που παρακολουθείτε. Επιλέξτε και μπείτε στην ομάδα σας κάνοντας κλικ πάνω στον τίτλο της ομάδας σας.
5. Επιλέξτε την ανάρτηση με το μάθημα που θέλετε να παρακολουθήσετε: Η κάθε ανάρτηση ακολουθεί αύξουσα αρίθμηση και έχει ημερομηνία μαθήματος.
6. Στο τέλος του κειμένου με τις οδηγίες του μαθήματος θα βρείτε το βίντεο του μαθήματός σας, ώστε να το παρακολουθήσετε μέσω του YouTube (Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι με το gmail σας ώστε να έχετε πρόσβαση στο βίντεο).
7. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν το βίντεο δεν λειτουργεί, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η επεξεργασία του από το YouTube, η οποία διαρκεί συνήθως από 1 ώρα έως 4 ώρες. Επομένως δοκιμάστε ξανά να δείτε το βίντεο του μαθήματος μετά το πέρας του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο του μαθήματός σας και όταν κλικάρετε στο βίντεο σας εμφανίζει “Το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο” θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό google σας μέσω του gmail που μας έχετε δώσει κατά την εγγραφή σας.

Για να συνδεθείτε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
 Μεταβείτε στο YouTube.
 Επιλέξτε τη σύνδεση (πάνω δεξιά).
 Συνδεθείτε με το gmail σας (που μας έχετε δώσει κατά την εγγραφή σας) και τον κωδικό του gmail σας.
 Τώρα μπορείτε να δείτε κανονικά το βίντεο του μαθήματός σας.

Όταν συνδέεστε κανονικά στο λογαριασμό google σας μέσω του gmail που μας έχετε δώσει κατά την εγγραφή σας, έχετε πρόσβαση σε όλα τα βίντεο των μαθημάτων σας. Αν μπορείτε να δείτε κάποια βίντεο, ενώ κάποια άλλα δε μπορείτε να τα δείτε, πιθανότατα έχετε κολλήσει το λογαριασμό σας. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να μας στείλετε e-mail στο support@evdokimos.edu.gr ώστε το τεχνικό μας τμήμα να ξεκολλήσει το λογαριασμό σας.

Όλα τα μαθήματα βιντεοσκοπούνται με ανάλυση HD στα 720p, οπότε πριν τα παρακολουθήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει από το YouTube την ανάλυση των βίντεο στα 720p, ώστε να τα βλέπετε με ευκρίνεια. Δείτε οδηγίες στο βίντεο.

Α. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα
• τα σεμινάρια
Οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων είναι εξετάσεις που πιστοποιούν με βαθμολογία (με άριστα το 10) το επίπεδο επιμόρφωσης που απέκτησαν οι σπουδαστές κατά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης ενός επιμορφωτικού προγράμματος. Η συμμετοχή των σπουδαστών στις εξετάσεις αυτές είναι προαιρετική, αλλά ιδιαίτερα σημαντική για αυτούς, αφού στο πιστοποιητικό που θα λάβουν, θα αναγράφεται η βαθμολογία των γνώσεων που απέκτησαν κατά την παρακολούθηση του επιμορφωτικού προγράμματος. Η αναγραφή της βαθμολογίας στο πιστοποιητικό, δημιουργεί επιπλέον κίνητρο για μεγαλύτερη αφοσίωση και συγκέντρωση των σπουδαστών κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας έναντι άλλων σπουδαστών που παρακολουθούν ή πρόκειται να παρακολουθήσουν ανάλογο επιμορφωτικό πρόγραμμα σε κάποιον εκπαιδευτικό φορέα του εκπαιδευτικού Ομίλου ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ, ή σε οποιοδήποτε άλλο εκπαιδευτικό φορέα και οι οποίοι δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων.

Η προσκόμιση από τον σπουδαστή ενός πιστοποιητικού από πιστοποιημένο εκπαιδευτικό φορέα (όπως είναι οι φορείς του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ) και μεαναγραφή βαθμολογίας στον δυνητικό εργοδότη του, εκτιμάται από τον τελευταίο και επηρεάζει καθοριστικά την απόφασή του, αφού λαμβάνει στα χέρια του ένα έγγραφο που πιστοποιεί την αξία και το επίπεδο των γνώσεων που έχει αποκτήσει ο υποψήφιος εργαζόμενος. Η ενδυνάμωση δηλαδή των βιογραφικών για τους σπουδαστές που έχουν αποκτήσει πιστοποιητικό από πιστοποιημένο εκπαιδευτικό φορέα και με αναγραφή βαθμολογίας, αυξάνεται δραματικά σε σχέση με άλλους που δεν έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις αξιολόγησης γνώσεων. Ειδικά σήμερα, που η οικονομική κρίση δημιουργεί στρατιές ανέργων, η συμμετοχή των σπουδαστών στις εξετάσεις, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους αυριανούς εργοδότες τους.

Β. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα μουσικής
Μερικοί σπουδαστές αρνούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, επικαλούμενοι δικαιολογίες όπως για παράδειγμα: «δεν με ενδιαφέρει να δώσω εξετάσεις επειδή τη μουσική την κάνω από χόμπι» ή «δεν έχω προλάβει να προετοιμαστώ για τις εξετάσεις» ή «δεν βρίσκω κάποιο νόημα στις εξετάσεις» ή ακόμα και την δικαιολογία «γιατί να πληρώσω εξέταστρα;»

Τελικά, ποια είναι η αξία και η σημασία των εξετάσεων; Γιατί σε κάθε εκπαιδευτικό φορέα (κρατικό ή ιδιωτικό που εκδίδει κρατικούς τίτλους σπουδών, όπως είναι τα ωδεία) οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές;

Η διαδικασία της μάθησης, περιλαμβάνει δύο μεγάλες ενότητες: την παρουσίαση και ανάλυση της διδακτέας ύλης στον σπουδαστή από τον διδάσκοντα και τον έλεγχο της αφομοίωσής της. Η διαδικασία ελέγχου της αποκτώμενης γνώσης κατά τη διάρκεια της εξέτασης, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μάθησης, ενεργοποιεί επιπλέον λειτουργίες στον σπουδαστή, οι οποίες περιλαμβάνουν την επανάληψη (ένα από τα απαραίτητα στοιχεία της μάθησης), την προετοιμασία, την απόκτηση εμπειρίας και – ειδικά για τις εξετάσεις μουσικής – την ανάπτυξη ικανότητας της έκθεσης και έκφρασης συναισθημάτων στο κοινό. Στοιχεία δηλαδή σημαντικότατα για την κατάκτηση της μουσικής παιδείας, καθώς και για την συναισθηματική και καλλιτεχνική ωρίμανση του σπουδαστή, ανεξάρτητα από τις επαγγελματικές ή μη επιδιώξεις του. Όταν επομένως ένας σπουδαστής αρνείται να λάβει μέρος στις εξετάσεις επικαλούμενος τους παραπάνω λόγους (ή και διαφορετικούς λόγους ενδεχομένως), είναι σα να παραδέχεται ότι δεν ενδιαφέρεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία της μάθησής του, δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει καμία καλλιτεχνική εμπειρία ή ακόμα χειρότερα, ότι δεν ενδιαφέρεται και δεν δέχεται καμία κριτική από έμπειρους μουσικούς και εκπαιδευτικούς, και τελικά, ότι δεν ενδιαφέρεται για την μουσική και καλλιτεχνική εξέλιξή του! Συναντάμε επίσης πολύ συχνά περιπτώσεις σπουδαστών, οι οποίοι αρχικά είχαν αποφασίσει να μην δίνουν  εξετάσεις επικαλούμενοι κάποιον από τους παραπάνω λόγους. Στη συνέχεια των σπουδών τους όμως άλλαζαν γνώμη και αποφάσιζαν να λαμβάνουν μέρος σε αυτές, αλλά δυστυχώς με τραγικές επιδόσεις, λόγω της έλλειψης εμπειρίας τους που είχε προκληθεί εξαιτίας της αποχής τους από τις προηγούμενες εξεταστικές περιόδους.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουν οι σπουδαστές, ότι θα πρέπει να συμμετέχουν στις εξετάσεις, ακόμα και αν δεν νοιώθουν καλά προετοιμασμένοι για αυτές! Το κέρδος από την διαδικασία της προετοιμασίας είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού αφυπνίζει και ενεργοποιεί ακόμα περισσότερο την προσπάθειά τους. Κάτι ανάλογο δηλαδή που συμβαίνει με τα μαθήματα τα οποία θα πρέπει να τα παρακολουθούν ανελλιπώς, έστω και αν κάποιες φορές δεν είναι καλά διαβασμένοι.

Από την άλλη πλευρά, στις εξετάσεις δεν αξιολογείται από την εξεταστική επιτροπή μόνο ο σπουδαστής, αλλά και ο καθηγητής του. Όταν ένας σπουδαστής επομένως περάσει επιτυχώς στις εξετάσεις, πιστοποιείται αυτόματα και η επάρκεια του καθηγητή του και έτσι είναι σίγουρος ότι έχει ικανό και κατάλληλο καθηγητή. Είναι λυπηρή η διαπίστωση, πως ορισμένοι (ευτυχώς ελάχιστοι) καθηγητές μουσικής που εργάζονται σε διάφορα ωδεία, φοβούμενοι μην εκτεθούν οι ίδιοι στην εξεταστική επιτροπή για την ανεπαρκή διδασκαλία τους, δεν διστάζουν να παραβιάσουν εις βάρος της εξέλιξης των σπουδαστών τους τον βασικό κανόνα της μάθησης που είναι η διαδικασία προετοιμασίας ελέγχου της γνώσης μέσω των εξετάσεων, παροτρύνοντάς τους να μη συμμετάσχουν σε αυτές. Μερικές από τις συνηθισμένες τακτικές που ακολουθούν, είναι να απαξιώνουν τη σημασία των εξετάσεων στους σπουδαστές τους, πείθοντάς τους να μη συμμετάσχουν (δυστυχώς για αυτούς, εύκολα), αφού τους «απαλλάσσουν από το άγχος των εξετάσεων» και τους «γλιτώνουν» από τα «περιττά» έξοδα των εξετάστρων, ή να τους λένε ότι «δεν είναι έτοιμοι». Με λίγα λόγια, παραδέχονται, ότι λόγω της ανεπάρκειάς τους, οι σπουδαστές τους δεν είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις!! Δυστυχώς, δεν λείπουν οι καταγγελίες τέτοιων φαινομένων από σπουδαστές, σε μεγάλα και επώνυμα ωδεία όπως άλλωστε είναι και το Ωδείο Όπερα Αθηνών.

Τα μουσικά (και όχι μόνο) εκπαιδευτήρια παγκοσμίως, είναι υποχρεωμένα από το νόμο, να παρέχουν στους σπουδαστές τους μαθήματα και εξετάσεις! Και βέβαια, για να απαντήσουμε σε ορισμένους που υποστηρίζουν ότι οι εξετάσεις υπάρχουν μόνο για να εισπράττουν έσοδα τα ωδεία: Οι εξετάσεις όπως αναφέραμε είναι υποχρεωτικές από το νόμο. Τα ωδεία δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά επιχειρήσεις που φορολογούνται για τις υπηρεσίες που έχουν αδειοδοτηθεί και είναι υποχρεωμένα από το νόμο να παρέχουν. Όπως δηλαδή προβλέπονται από τη νομοθεσία δίδακτρα για τα μαθήματα, προβλέπονται από τη νομοθεσία εξέταστρα για τις εξετάσεις.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε τον κανονισμό των εξετάσεων:
Οι τελικές εξετάσεις επιθεώρησης (βαθμού) όλων των μαθημάτων (οργανικής και φωνητικής μουσικής, ανώτερων θεωρητικών και σύνθεσης), είναι υποχρεωτικές για όλους τους σπουδαστές ανεξαρτήτως τάξης (έτους σπουδών) προκειμένου να προβιβαστούν στο επόμενο έτος σπουδών. Από την υποχρέωση αυτή δεν εξαιρούνται και οι υπό κατάταξη σπουδαστές. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται μια φορά το χρόνο κατά το μήνα Ιούνιο παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ωδείου. Οι σπουδαστές που δεν προσέρχονται στις τελικές εξετάσεις του Ιουνίου, δεν έχουν δικαίωμα προβιβασμού στο επόμενο έτος σπουδών και μένουν μετεξεταστέοι για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Στην περίπτωση που δεν προσέλθουν ούτε τον Οκτώβριο, μένουν στην ίδια τάξη ή αν το επίπεδό τους το επιτρέπει, γράφονται στο επόμενο έτος σπουδών, αλλά υπό κατάταξη (δεν γράφονται δηλαδή στα μαθητολόγια του Υπουργείου Πολιτισμού). Στην περίπτωση που μπαίνουν υπό κατάταξη, μπορούν να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις μετά από ένα έτος, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου το επίπεδό τους από την εξεταστική επιτροπή και να αποκτήσουν το δικαίωμα του προβιβασμού τους.

Γ. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα στις ξένες γλώσσες
• τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Η απόκτηση πιστοποίησης γλωσσομάθειας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσα από τη συμμετοχή στις εξετάσεις, είναι πλέον υποχρεωτική για διορισμούς στον Δημόσιο τομέα, ενώ είναι απαραίτητη και εκτιμάται σε καθοριστικό βαθμό από τους εργοδότες στον Ιδιωτικό τομέα.

Δ. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• Αυτοτελή σεμινάρια 400 ή 800 ωρών
• Αυτοτελή μοριοδοτούμενα σεμινάρια 400 ή 800 ωρών

Το Test αυτοαξιολόγησης είναι προαπαιτούμενο για τη λήψη του πιστοποιητικού σας.

Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα
• τα σεμινάρια

Τα θέματα των εξετάσεων ενός τμήματος για την πιστοποίηση με βαθμολογία, δημοσιεύονται από τον διδάσκοντα στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης σε προγραμματισμένη μέρα και ώρα, η οποία ανακοινώνεται από τον διδάσκοντα στους σπουδαστές του τμήματος. Αν δεν έχουν αναρτηθεί οι ερωτήσεις στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης στην προγραμματισμένη μέρα και ώρα που τους έχει ανακοινώσει ο διδάσκοντας, θα πρέπει οι σπουδαστές να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντά τους στέλνοντάς του email. Το email του διδάσκοντα μπορούν να βρουν οι σπουδαστές στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης και συγκεκριμένα στην ενότητα “Τμήματα” στην οποία αναγράφονται όλες οι πληροφορίες του μαθήματος που παρακολουθούν.

Α. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα
• τα σεμινάρια
• τα σεμινάρια ασύγχρονη τηλεκατάρτιση (που διεξάγονται στη πιστοποιημένη πλατφόρμα τηλεκατάρτισης Moodle)

Οι εξετάσεις πιστοποίησης γίνονται εξ αποστάσεως (από τους χώρους τους σπουδαστών)

Β. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα μουσικής

Οι πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις γίνονται στις εγκαταστάσεις του Ωδείου Όπερα Αθηνών (Πατησίων 216 – Αθήνα)

Γ. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα στις ξένες γλώσσες
• τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Οι εξετάσεις πιστοποίησης γίνονται στα πλησιέστερα εξεταστικά κέντρα από τα σπίτια των σπουδαστών

Α. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα

Τα θέματα των εξετάσεων ενός τμήματος για την πιστοποίηση με βαθμολογία, δημοσιεύονται από τον διδάσκοντα στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης, σε προγραμματισμένη μέρα και ώρα (πχ την Τετάρτη 6/9/21 στις 14:00). Στη συνέχεια, οι σπουδαστές καλούνται να απαντήσουν τα θέματα των εξετάσεων μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο που έχει αποφασιστεί από τον διδάσκοντα του τμήματος (πχ σε 2 ώρες από την δημοσίευση των θεμάτων). Οι απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων από τους εξεταζόμενους σπουδαστές, γίνονται με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (email) στο email του διδάσκοντα τους. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι ίδιος και για τους εξ αποστάσεως και για τους δια ζώσης σπουδαστές. Δηλαδή οι δια ζώσης σπουδαστές απαντούν εγγράφως στα θέματά τους αν επιθυμούν, αλλά στέλνουν τις απαντήσεις στους διδάσκοντες μόνο μέσω email (δηλαδή σκανάρουν τις απαντήσεις τους και τις στέλνουν με email στον διδάσκοντά τους). Την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διδάσκοντα σας μπορείτε να τη βρείτε στην ενότητα της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης “Τμήματα” στην οποία αναγράφονται όλες οι πληροφορίες του μαθήματος που παρακολουθείτε.
Για παράδειγμα:
Ας υποθέσουμε ότι ένα σεμινάριο έχει δίμηνη διάρκεια και πραγματοποιείται για 8 Δευτέρες στις 17:00. Οι εξετάσεις θα γίνουν την 9η Δευτέρα στις 17:00 ακριβώς, όπου θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης (στην αντίστοιχη ομάδα) τα θέματα των εξετάσεων από τον διδάσκοντα. Οι σπουδαστές, θα λάβουν τα θέματα (αφού συνδεθούν στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης) και θα πρέπει να στείλουν με email τις απαντήσεις των θεμάτων στον διδάσκοντα τους, σε προκαθορισμένη (από τον διδάσκοντα) ώρα, για παράδειγμα 2 ώρες από την έναρξη των εξετάσεων, δηλαδή στις 19:00 ακριβώς.
Η βαθμολογία των γραπτών θεμάτων, γίνεται από τον διδάσκοντα, με (απάντηση) στο email κάθε εξεταζόμενου σπουδαστή.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Στείλτε τις απαντήσεις σας στο e-mail του διδάσκοντα σας που θα βρείτε στην ενότητα της πλατφόρμα τηλεκατάρτισης “Τμήματα” στην οποία αναγράφονται όλες οι πληροφορίες του μαθήματος που παρακολουθείτε.
α) Ως θέμα του e-mail γράψτε το ονοματεπώνυμο σας με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και τον αριθμό της ομάδας σας. Για παράδειγμα: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΦΚ503
β) Ανεβάστε το αρχείο με τις απαντήσεις σας στον δικό σας λογαριασμό dropbox ή google drive κλπ. και επικολλήστε τον σύνδεσμο στο σώμα του e-mail ή επικολλήστε απευθείας τις απαντήσεις σας στο σώμα του e-mail.
γ) Στείλτε το e-mail στον διδάσκοντα
Η βαθμολογία σας θα σας σταλεί από τον διδάσκοντα ως απάντηση στο e-mail που του στείλατε.

Β. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα μουσικής

Οι εξετάσεις στα μαθήματα μουσικής ονομάζονται απολυτήριες εξετάσεις και πραγματοποιούνται στον χώρο του Ωδείου Όπερα Αθηνών παρουσίας πενταμελούς επιτροπής διορισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού και παρουσίας εκπροσώπου του Υπουργείου.

Γ. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα στις ξένες γλώσσες
• τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Οι εξετάσεις γίνονται σύμφωνα με τους όρους που θέτουν οι εκάστοτε εξεταστικοί φορείς.

Δ. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• Αυτοτελή σεμινάρια 400 ή 800 ωρών
• Αυτοτελή μοριοδοτούμενα σεμινάρια 400 ή 800 ωρών

Στην ενότητα των εξετάσεων θα σας δοθούν 10 θέματα προς ανάπτυξη από τα οποία θα πρέπει να επιλέξετε 3 και να τα αναπτύξετε σε έκταση 500 λέξεων το καθένα. Πατήστε στον σύνδεσμο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ” για να δείτε τα διαθέσιμα θέματα προς ανάπτυξη και να λάβετε περισσότερες πληροφορίες.
Μπορείτε είτε να γράψετε την κάθε απάντησή σας στο αντίστοιχο πεδίο που υπάρχει κάτω από την κάθε ερώτηση είτε να γράψετε την απάντησή σας σε αρχείο στον υπολογιστή σας και να το επισυνάψετε.
Έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τις απαντήσεις σας, χωρίς να κάνετε την τελική υποβολή, σε περίπτωση που θέλετε να συνεχίσετε την προσπάθειά σας σε δεύτερο χρόνο. Για να το κάνετε αυτό πατήστε “Τέλος προσπάθειας” στο κάτω μέρος της σελίδας και έπειτα αποχωρήστε από την σελίδα χωρίς να πατήσετε “Υποβολή όλων και τέλος”.
Όταν ολοκληρώσετε την εξέταση και επιθυμείτε να υποβάλλετε τις απαντήσεις σας, πατήστε “Τέλος προσπάθειας” στο κάτω μέρος της σελίδας και έπειτα πατήστε “Υποβολή όλων και τέλος”.

Α. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα

Μπορείτε να λάβετε μέρος στις εξετάσεις όποτε θέλετε. Απλώς, αν δεν δώσετε εξετάσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, τα θέματα είναι πιθανό να δοθούν και να διορθωθούν από διαφορετικό εισηγητή από αυτόν που είχατε στο δικό σας τμήμα. Επίσης, 6 μήνες μετά από την ολοκλήρωση των μαθημάτων, δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης και κατά συνέπεια στα βίντεο των μαθημάτων.

Β. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα μουσικής

Για τις απολυτήριες εξετάσεις υπάρχουν 2 εξεταστικές περίοδοι: Του Ιανουαρίου και του Ιουνίου, οπότε αν δεν σας εξυπηρετεί η ημερομηνία των εξετάσεων χάνετε την αντίστοιχη εξεταστική περίοδο και μπορείτε να λάβετε μέρος στην επόμενη.

Γ. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα στις ξένες γλώσσες
• τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Οι εξεταστικές περίοδοι καθορίζονται από τους εκπαιδευτικούς φορείς που διοργανώνουν τις εξετάσεις, οπότε αν δεν εξυπηρετείστε σε μία εξεταστική περίοδο, επιλέγετε μία από τις επόμενες εξεταστικές.

Δ. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• Αυτοτελή σεμινάρια 400 ή 800 ωρών
• Αυτοτελή μοριοδοτούμενα σεμινάρια 400 ή 800 ωρών

Δεν ορίζεται συγκεκριμένη ημερομηνία εξετάσεων. Ο σπουδαστής μπορεί να απαντήσει στα θέματα μόλις ολοκληρώσει την μελέτη της διδακτέας εντός του χρονικού διαστήματος που έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης.

Επαναλαμβάνετε τις εξετάσεις σας στην επόμενη ή σε όποια εξεταστική περίοδο επιθυμείτε.

Ασφαλώς και μπορείτε! Σας ενθαρρύνουμε όμως να λάβετε μέρος στις εξετάσεις διότι δεν γνωρίζετε από τώρα, αν και πότε θα σας χρειαστεί στο μέλλον να έχετε στα χέρια σας μία βεβαίωση, ένα τίτλο σπουδών (πτυχίο ή δίπλωμα) ή μία πιστοποίηση. Και δυστυχώς συμβαίνει πολύ συχνά να επανεγγράφονται παλαιότεροι σπουδαστές μας προκειμένου να παρακολουθήσουν ξανά τα μαθήματα και να δώσουν εξετάσεις, επειδή τους χρειάστηκε το “χαρτί” που δεν είχαν αποκτήσει.

Α. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα

Οι εξετάσεις γίνονται με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών

Β. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα μουσικής

Για τα θεωρητικά μαθήματα της μουσικής εκτός του σολφέζ: Οι εξετάσεις είναι γραπτές και προφορικές
Για το σολφέζ: Οι εξετάσεις γίνονται με εκτέλεση ασκήσεων σολφέζ
Για τα μουσικά όργανα και τη φωνητική: Οι εξετάσεις γίνονται με ερμηνεία μουσικών έργων από τους σπουδαστές

Γ. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα στις ξένες γλώσσες

Οι εξετάσεις είναι προφορικές και γραπτές

Δ. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Οι εξετάσεις γίνονται με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών

Ε. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• Αυτοτελή σεμινάρια 400 ή 800 ωρών
• Αυτοτελή μοριοδοτούμενα σεμινάρια 400 ή 800 ωρών

Στην ενότητα των εξετάσεων θα σας δοθούν 10 θέματα προς ανάπτυξη από τα οποία θα πρέπει να επιλέξετε 3 και να τα αναπτύξετε σε έκταση 500 λέξεων το καθένα.

Α. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα
• τα μαθήματα μουσικής

Ναι. Η χρέωση αυτή διαμορφώνεται ανάλογα με τις τρέχουσες τιμές του εκάστοτε εκπαιδευτικού φορέα.

Β. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• Αυτοτελή σεμινάρια 400 ή 800 ωρών
• Αυτοτελή μοριοδοτούμενα σεμινάρια 400 ή 800 ωρών

Όχι, δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση.

Α. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα
• τα σεμινάρια

Α. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα
• τα σεμινάρια

Α. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα
• τα σεμινάρια

Επικοινωνήστε με τον διδάσκοντά σας μέσω email.

Β. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα μουσικής

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Ωδείου Όπερα Αθηνών, μία εβδομάδα μετά τις εξετάσεις σας

Γ. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα στις ξένες γλώσσες
• τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Επικοινωνήστε με το εξεταστικό κέντρο που δώσατε τις εξετάσεις σας.

Δ. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• Αυτοτελή σεμινάρια 400 ή 800 ωρών
• Αυτοτελή μοριοδοτούμενα σεμινάρια 400 ή 800 ωρών

Το test αυτοαξιολόγησης εξετάζεται από τον επιστημονικό υπεύθυνο του τμήματος αλλά δε βαθμολογείται, αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της φοίτησής σας.

Α. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα

Μπορείτε να στείλετε τις απαντήσεις σας στον διδάσκοντα του τμήματος μέχρι και μια εβδομάδα μετά την ανάρτηση των θεμάτων.

Β. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• Αυτοτελή σεμινάρια 400 ή 800 ωρών
• Αυτοτελή μοριοδοτούμενα σεμινάρια 400 ή 800 ωρών

Η πρόσβασή σας στην πλατφόρμα διαρκεί 6 μήνες, στο διάστημα αυτό μπορείτε να ολοκληρώσετε και το test αυτοαξιολόγησης.


Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ είναι Όμιλος εκπαιδευτικών φορέων και πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορέας κατά το πρότυπο QTL της ACTA – Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι πιστοποιημένοι (κρατικά αναγνωρισμένοι) εκπαιδευτικοί φορείς του Ομίλου είναι:

 Το Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών
 Το Ωδείο Όπερα Αθηνών πιστοποιημένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (αρ. απόφασης ΥΠΠΟ/ΚΑΤΕΧΝ/Δ/30037/10.7.98 – ΦΕΚ 827ΤΒ/12.8.98)
 Το Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Profit Online

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί φορείς που ανήκουν στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ προετοιμάζουν τους σπουδαστές τους σε πολλά από τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα για να συμμετάσχουν σε εξετάσεις και να αποκτήσουν πιστοποιήσεις από αναγνωρισμένους φορείς (ΚΕΥ-CERT, ACTA, ECDL, Infotest, ESB, LRN, Hellenic American Union, British Council Greece, Ανώτερες Δραματικές σχολές, Μουσικά Πανεπιστήμια κ.α).

Η μοριοδότηση στο Δημόσιο εξαρτάται από τους όρους των διαγωνισμών που προκηρύσσονται. Πολλοί από τους αποφοίτους μας έχουν χρησιμοποιήσει σε διαγωνισμούς του Δημοσίου για μοριοδότηση τα πιστοποιητικά που έχουν λάβει από τους εκπαιδευτικούς φορείς του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ.

Για να εκδοθεί η πιστοποίησή σας θα πρέπει να έχει η ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξετάσεων και να έχει αναρτηθεί η βαθμολογία σας στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης από τον διδάσκοντα του τμήματός σας.

Οι εκδόσεις των βεβαιώσεων παρακολούθησης ή των πιστοποιητικών (πιστοποίησης) με αναλυτική βαθμολογία, εκδίδονται κατόπιν αίτησης των σπουδαστών (δεν εκδίδονται αυτόματα). Όταν ολοκληρώσετε την παρακολούθηση όλων των μαθημάτων και των εξετάσεων, μπορείτε να αιτηθείτε την έκδοση της βεβαίωσης και του πιστοποιητικού σας, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα (δείτε παρακάτω). Σε λίγες μέρες από την αίτησή σας, θα λάβετε στο email σας τη βεβαίωση ή το πιστοποιητικό σας!

• Για την αίτηση έκδοσης βεβαίωσης ή πιστοποιητικού από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ κάντε κλικ ΕΔΩ.
• Για την αίτηση έκδοσης βεβαίωσης από την ACTA κάντε κλικ ΕΔΩ.

Σε αυτή την περίπτωση, ο εκπαιδευτικός φορέας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ σας εκδίδει βεβαίωση παρακολούθησης, όπου αναγράφεται το χρονικό διάστημα της παρακολούθησης μέχρι την διακοπή σας.

Α. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα
• τα σεμινάρια

Οι εκδόσεις των βεβαιώσεων παρακολούθησης ή των πιστοποιητικών με αναλυτική βαθμολογία, εκδίδονται κατόπιν αίτησης των σπουδαστών (δεν εκδίδονται αυτόματα). Όταν ολοκληρώσετε την παρακολούθηση όλων των μαθημάτων, μπορείτε να αιτηθείτε την έκδοση της βεβαίωσης ή του πιστοποιητικού σας, συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ. Σε λίγες μέρες από την αίτησή σας, θα λάβετε στο email σας τη βεβαίωση ή το πιστοποιητικό σας! 

• Για την αίτηση έκδοσης βεβαίωσης ή πιστοποιητικού από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ κάντε κλικ ΕΔΩ.
• Για την αίτηση έκδοσης βεβαίωσης από την ACTA κάντε κλικ ΕΔΩ.

Β. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα μουσικής

Β1: Για τις βεβαιώσεις: Αφού κάνετε ηλεκτρονικά την αίτηση έκδοσης της βεβαίωσης, επικοινωνήστε εκ νέου μαζί μας σε 10 περίπου (εργάσιμες) ημέρες, για να λάβετε τη βεβαίωσή σας από τις εγκαταστάσεις μας.
Β2: Για τους τίτλους σπουδών (πτυχία ή διπλώματα): Επικοινωνήστε μαζί μας 2 μήνες περίπου μετά από την ημερομηνία που δώσατε τις απολυτήριες εξετάσεις σας για να λάβετε τον τίτλο σπουδών σας (πτυχίο ή δίπλωμα) από τις εγκαταστάσεις μας.

Γ. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα στις ξένες γλώσσες
• τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Απευθυνθείτε στους εξεταστικούς φορείς στους οποίους δώσατε τις εξετάσεις σας.

Α. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα επιμορφωτικά προγράμματα
• τα σεμινάρια:
Ξανακάνετε ηλεκτρονικά την αίτηση έκδοσης της βεβαίωσης ή του πιστοποιητικού και σε λίγες ημέρες θα σας σταλεί στο email σας.

Β. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα μουσικής

Β1: Για τις βεβαιώσεις: Ξανακάνετε ηλεκτρονικά την αίτηση έκδοσης της βεβαίωσης και επικοινωνήστε εκ νέου μαζί μας σε 7 περίπου (εργάσιμες) ημέρες, για να λάβετε τη βεβαίωσή σας από τις εγκαταστάσεις μας.
Β2: Για τους τίτλους σπουδών (πτυχία ή διπλώματα): Δεν προβλέπεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επανέκδοση του πτυχίου ή του διπλώματος και σας εκδίδεται βεβαίωση (η οποία έχει την ίδια ισχύ με το πτυχίο ή δίπλωμα που χάσατε). Αφού κάνετε ηλεκτρονικά την αίτηση έκδοσης της βεβαίωσης, επικοινωνήστε εκ νέου μαζί μας σε 7 περίπου (εργάσιμες) ημέρες, για να λάβετε τη βεβαίωσή σας από τις εγκαταστάσεις μας.

Γ. Η παρακάτω απάντηση ισχύει για:
• τα μαθήματα στις ξένες γλώσσες
• τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Απευθυνθείτε στους εξεταστικούς φορείς στους οποίους δώσατε τις εξετάσεις σας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ εκδίδει τους τίτλους σπουδών (πτυχία ή διπλώματα), τις βεβαιώσεις ή τα πιστοποιητικά των εκπαιδευτικών φορέων του, μόνο στην Ελληνική γλώσσα. Για να μεταφράσετε τα έγγραφα, θα χρειαστεί να απευθυνθείτε:

 στον δικηγόρο σας
 ή σε μεταφραστή ο οποίος όμως θα πρέπει να είναι πτυχιούχος της σχολής Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου
 ή στη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών